Treffeille Luontoon

Tekemistä treffeille saattaa usein olla vaikea keksiä. Ratkaisu voi kuitenkin löytyä lähempää kuin luuletkaan! Luonto tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia myös treffitekemiseksi. Vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä kaikkea luonnossa voi tehdä.

Parhailla treffeillä on jotain pientä tekemistä, josta on helppo löytää puheenaihetta, ja vältytte kiusallisilta hiljaisilta hetkiltä. Liikaa ohjelmaa ei kannata suunnitella, ettei treffit ole pelkkää suorittamista, eikä aikaa jää rentoon yhdessäoloon ja jutteluun. Kannattaa myös suunnitella vaihtoehtoista tekemistä, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan.

Mitä tekemistä treffeille

Kivaa tekemistä voi keksiä ihan jo pelkästään kotiovesta ulos lähtemällä. Kävelyllä voi käydä missä tahansa: kaupungissa, metsässä, lenkkipoluilla, rannalla. Jos on mahdollisuus pyöräillä, rullaluistella tai vaikka potkulautailla, sekin onnistuu miltei missä vain. Jos molemmat teistä harrastavat aktiivisesti liikuntaa, voi juoksulenkkikin olla vaihtoehto!

Jos kaipaa rauhallisempaa tekemistä, voi mennä esimerkiksi puistoon kahville tai järjestää yksinkertaisen piknikin! Nämä onnistuvat myös miltei missä tahansa ympäristössä, mutta jos haluaa panostaa, niin upeita paikkoja ovat esimerkiksi rannat ja isot puistot. Mukaan voi pakata myös vaikka pelikortit tai lautapelin, jos haluaa lisäksi pientä ja mukavaa tekemistä. Mölkkyä unohtamatta! Valokuvaaminen, lintujen tai kasvien bongailu ja tunnistaminen voi olla myös hauska yhteinen aktiviteetti.

Jos tekemistä on itse vaikea keksiä, on internet pullollaan valmiita vaihtoehtoja. Esimerkiksi järjestettyjä retkiä tai vuokravälineitä lajiin kuin lajiin löytyy valtavasti. Erilaisia seikkailupuistoja ja kotieläinpihoja löytyy myös ympäri Suomea. Voitte myös käydä katsomassa nähtävyyksiä tai ulkoilmamuseoissa.

Extreme-henkisille vaihtoehtona voi olla myös kalliokiipeily, ratsastusretki tai alamäkipyöräily. Kuumailmapalloilu tekee varmasti vaikutuksen, kunhan treffikumppani ei pelkää korkeita paikkoja.

Jos kyse ei ole ensitreffeistä, vaan olette jo tovin ehtineet tutusta, voi vaihtoehtona olla myös telttaretki tai mökkeily. Luonnon rauhassa voitte unohtaa kaiken muun ja keskittyä vain toisiinne. Esimerkiksi vuokramökkejä löytyy laidasta laitaan ympäri Suomea läpi vuoden.

Kesä ei suinkaan ole ainoa vuodenaika, jolloin ulkona riittää tekemistä. Luonnosta löytyy aktiviteetteja ympäri vuoden! Syksyllä voitte mennä keräämään esimerkiksi sieniä tai marjoja. Metsässä saa vietettyä monta tuntia hujauksessa ja parhaimmassa tapauksessa sieltä löytyy sienet illalliselle tai mustikat piirakkaan, jotka voitte yhdessä valmistaa. Talvella taas pääsee hiihtämään ja luistelemaan, pulkkamäkeä unohtamatta!

Muista nämä

Suomessa jokamiehenoikeudella tarkoitetaan jokaiselle mahdollisuutta käyttää luontoa riippumatta siitä, kuka alueen omistaa. Saat liikkua luonnossa jalan, hiihtäen ja pyöräillen. Saat myös oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminen on sallittua. Saat poimia sieniä ja luonnonmarjoja, sekä uida, veneillä ja liikkua jäällä.

Myös onkiminen ja pilkkiminen on sallittu alueilla, jotka kuuluvat yleiskalastusoikeuden piiriin. Muistathan että pihoilla, istutuksilla tai viljelyksessä olevilla pelloilla kulkeminen on kielletty. Et myöskään saa kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita tai tehdä avotulta. Ethän aiheuta häiriötä muille ihmisille ja luonnon eläimille. Älä myöskään jätä roskia luontoon. Moottoriajoneuvolla ajaminen on kiellettyä ilman maanomistajan lupaa. Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle! Jos luonnossa liikkuminen ei ole tuttua, kannattaa siihen hiukan varautua. Saatat tarvita esimerkiksi karttaa. Ensiapupakkaus kannattaa myös ottaa mukaan – varmuuden vuoksi. Kannatta myös katsoa säätiedotusta, mutta loppupeleissä ulkoilu on pukeutumiskysymys. Tietenkään kaatosateessa ulkoilu, varsinkaan treffeillä, ei varmasti ole mielekästä kummallekaan.

Tärkein varuste on avoin mieli

Lähde rohkeasti mukaan uusiin paikkoihin ja kokeilemaan uusia asioita! Ehdota rohkeasti treffitekemistä myös toiselle osapuolelle. Ei haittaa, vaikka olisitte molemmat ensikertalaisia, yhdessä uuden opettelu voi olla äärettömän hauskaa! Jos toinen teistä on jonkin lajin ammattilainen ja toinen vasta ensi kertaa kokeilemassa, muista suhtautua ymmärryksellä ja kannustaa toista.

Liian kilpailuhenkinen ei välttämättä kannata olla, tai treffit saattavat päättyä ikävästi. Kaikkea ei kannata ottaa liian vakavasti, vaan suhtautua huumorilla, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Ja vaikka treffisi menisivätkin pilalle, moni deittisivusto tarjoaa lisää treffiseuraa parempia deittejä varten. Älä siis menetä toivoa, vaikka treffisi menisivätkin mönkään.

Share this post