Suomalaiset pitävät luontolähetyksistä

Suomalaisten suosimat luontolivet

Suomalaiset ovat ottaneet innolla vastaan livestriimit luonnon eläimistä. Eläinten livelähetysten pioneeri on ollut jo vuosia keväisin viihdyttänyt norppalive, mutta nykyisin erilaisten striimien tarjonta on jo mahtava ja kattaa koko vuoden.

Kiinnostus näitä livenä seurattavia luontodokumentteja kohtaan näyttää vain kasvavan. Tässä artikkelissa tutustumme suomalaisten suosimien luontolivestriimien maailmaan.

Norpat ja sääkset kiinnostavat

Yksi ensimmäisiä eläinten livestriimejä oli Norppalive, joka on nykyisin osa WWF:n laajaa Luontolive-palvelua, jonka tarkoituksena on välittää suomalaisille katsojille suoria lähetyksiä Suomen luonnosta.

Norppalive on suomalainen verkkosivusto, joka tarjoaa suoraa videolähetystä Saimaan norpista. Norppa live on erittäin suosittu Suomessa, ja se tarjoaa katsojille mahdollisuuden seurata näitä uhanalaisia eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä.

Sivusto on myös tärkeä osa Saimaan norppien suojelutyötä, sillä se auttaa lisäämään tietoisuutta näiden eläinten tilanteesta sekä edistämään niiden suojelua ja säilymistä tuleville sukupolville. Ensimmäisen kerran norppalive lähetettiin vuonna 2016, ja sen suosio on säilynyt vakaana vuodesta toiseen. Kaiken kaikkiaan näitä live stream lähetyksiä on katsottu viime vuoteen mennessä yli 21 miljoonaa kertaa.

Sääksilive taas seuraa sääksiparia, jonka pesällä on monesti useampi pesue vuodessa. Sivustolla voi seurata sääksien pesintää luonnollisessa ympäristössään, ja sivuston avulla on mahdollista oppia lisää näiden kauniiden lintujen elämästä ja käyttäytymisestä.

Sääksi live on erittäin suosittu Suomessa ja jopa ympäri maailmaa, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata näitä upeita petolintuja lähietäisyydeltä. Myös tämä sivusto on tärkeä osa sääksien suojelua, sillä se auttaa lisäämään tietoisuutta näiden lintujen tilanteesta sekä edistämään niiden suojelua ja säilymistä tuleville sukupolville.

Sääksiliven kuudes tuotantokausi alkaa aina keväisin ja sen suosio on myös valtava. Esimerkiksi vuonna 2022 sääksien touhuja katseltiin lähes 3 miljoonaa kertaa.

Talvilintujen seuraaminen onnistuu myös kotisohvalta

Norppien ja sääksien lisäksi yksi suosittuja eläinstriimejä talvisaikaan on WWF:n talvilintulive. Vuoteen 2021 asti talvilintukamera seurasi Parikkalan lintujen elämää, mutta marraskuusta 2021 lähtien kamera on ollut huomattavasti pohjoisempana eli Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa. Talvilintu live sijaitsee tiettömän tien päässä upeiden kansallismaisemien keskellä, joten lintujen ruokailun lisäksi tarjolla on upeita talvisia maisemia.

Talvilintukamera on yksi WWF:n luontolivepalvelun suosituimpia kameroita. Esimerkiksi vuonna 2020 kameran kautta lintujen elämää seurasi 350 000 suomalaista. Tämä ei olekaan mikään ihme, sillä pahin pandemiavuosi keräsi ihmiset kotiinsa mitä erilaisimpien viihdepakettien äärelle. Luontostriimien ohella myös Trustly kasinot ovat erittäin suosittua ja hauskaa viihdettä ihmisille, jotka hakevat pientä ajanvietettä koti-iltojen iloksi.

Luonto live tarjoaa upeita mahdollisuuksia tutustua suomalaiseen luontoon ja sen eläimiin. Livestream on helppo tapa seurata luontoa omalta kotisohvalta käsin, ja ne ovatkin saavuttaneet suuren suosion erityisesti korona-aikana. Suomalaiset ovat todellisia luonnonystäviä, ja luontolivet ovat oiva tapa tarkkailla suomalaisen luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta.

Luontolivet lisäävät eläinvideoiden suosiota

Eläinvideot ovat olleet jo internetin alkuhämäristä lähtien todella katsottua sisältöä. Varsinkin lemmikkieläinten, kuten kissojen ja koirien toheloinnit kiinnostavat ihmisiä vuodesta toiseen, ja luontolivet tuovat toisenlaisen ulottuvuuden eläinvideoiden maailmaan. Luontolivet, kuten norppalive, sääksilive ja talvilintulive sisältävät yllätyselementtejä, joten katsoja ei koskaan tiedä, mitä ruutuun pompahtaa.

Perinteisten ja tunnetuimpien livestriimien lisäksi esimerkiksi juuri aiemmin mainittu WWF:n luontolive on lähettänyt aiemmin todella harvinaisia striimauksia erilaisista Suomen eläimistä. Livenä on aikaisempina vuosina päässyt seuraamaan esimerkiksi kyyn, rupiliskon, naalin sekä ahman elämää. Vedenalaiseen maailmaan on voinut kurkistaa tutustumalla Suomen pitkäikäisimmän eläimen, eli raakkunakin tunnetun jokihelmisimpukan elämään.

Lisäksi luontoliven kameroita on aiempina vuosina aseteltu erilaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin, kuten Kirkkonummen Lintulahden kosteikolle. Aika näyttää, millaisia kameroita saamme seurata tulevaisuudessa.

Erilaiset luontolivet, kuten WWF luontolive, tarjoavat myös tärkeän mahdollisuuden seurata luonnon monimuotoisuutta ja edistää sen suojelua. Näiden livestreamien kautta on mahdollista seurata harvinaisempia eläinlajeja ja oppia niiden elämästä.

Kannattaa muistaa, että nämä livelähetykset ovat helposti ja ilmaiseksi saatavilla internetissä ja niiden katsominen on helppoa. Livestreamien seuraaminen on mahdollista erilaisilla laitteilla, kuten tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Nykyisin luonnon seuraaminen ei siis vaadi monimutkaista tai kallista matkustamista pitkin poikin maata, vaan kotimaan arvokkaiden eläinten maailmaan voi tutustua koska tahansa ja mistä päin maailmaa hyvänsä.

Share this post